Kalp Hastalıkları Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Google
Google

Takvim
Site Haritası
YÖK AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ YÖNETMELİĞİNİ YAYINLADI
Bilimsel Araştırma Yöntemleri
Pediatrik Kardiyoloji Çekirdek Eğitim Programı
Kardiyoloji Dergi Listesi
Gıdaların Kalori Değerleri
Youtube Kanalımız
Obezite ve Kalp Hastalıkları
İstanbul’da Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Olan Hastaneler

Suriye’li Hüsseyin Selim Bebek Dicle Üniversitesi Hastanesinde Hayata Tutundu

Suriye’li Hüsseyin Salih Bebek Dicle Üniversitesi Hastanesinde Hayata Tutundu



Halep’ten iki yıl önce Diyarbakır’a gelmek zorunda kalan Suriye’li ailenin 1 aylık bebeğinin şah damarındaki darlık Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesinde yapılan anjiyografi ile tedavi edildi. Şah damarında koarktasyon olarak adlandırılan hastalığın kalbinde kalınlaşma, kalp fonksiyonlarında bozulma ve hastada yüksek tansiyona sebep olması üzerine Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Meki Bilici’nin başkanlığında Doç. Dr. Alper Akın ve Uzm. Dr. Mehmet Türe’den oluşan ekip tarafından balonla anjiyoplasti işlemi uygulandı.

İşlemin başarıyla yapıldığını belirten Doç. Dr. Meki Bilici hastanın şah damarındaki daralmanın geçtiğinin ve hastanın anjiyodan bir gün sonra taburcu edildiğini söyledi. Hüsseyin Selim bebek artık aylık Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesine kontrollere gelip tedavisini devam ettirecek.


Bu hastalık ve daha birçok hastalığın daha bebekler dünyaya gelmeden önce teşhis edilebildiğini de belirten Bilici, rutin Kadın Doğum muayenesi esnasında kalbinde anormallikten şüphelenilen bebekler ile Anne 35’in üzerindeyse, ikili veya üçlü testlerde risk faktörü  yüksekse, Annenin gebeliği esnasında kullandığı riskli bir ilaç varsa, Anne, baba veya kardeşlerde doğuştan kalp hastalığı  varsa, gebelik esnasında geçireli ateşli bir hastalık varsa, annede Şeker hastalığı, Fenilketonüri, Homosistinemi,   Sistemik lupus eritematozus gibi bir hastalık varsa,    Gebelik esnasında annenin suyu az veya çok ise, bebekte herhangi bir ritim problemi varsa fetal ekokardiyografi yapılması gerektiğini söyledi.

Doç. Dr. Meki Bilici bu amaçla 20 ve 24. Haftalar civarında Fetal Eko’nun çektirilmesini önerdiklerini belirtti. Dr. Bilici Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesinde Fetal Ekokardiyografinin sürekli olarak yapıldığını, böylece doğum esnasında olabilen risk faktörlerine karşı hazırlık yapıldığını ve hastaların yaşama tutunmalarının kolaylaştığını belirtti.

 

Etiketler: D icle Üniversitesi Kalp Hastanesi , Anjiy


o, Doç. Dr. Meki Bilici

Saat
Hayata Dair
Pediatrik Testler
Web of Science'de Atıf/Citation Sorgulama
PUADER Pediatri Derneği
Kanıt Düzeyi A B C Ne Demektir?
Çocuklarda Renal Replasman Tedavileri
Bilici Kitapları
Google AdWords Nedir? Nasıl kullanılır?
Randevu Almak için
Pediatri Çekirdek Eğitim Programı
Pediatrik Kardiyoloji Çekirdek Eğitim Programı
Yararlı Linkler
Akademik Teşvik Başvurusu Nasıl Yapılır?
Lezzet Tarifleri
Bismil Çakallı Köyü