Kalp Hastalıkları Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Google
Google

Takvim
Site Haritası
YÖK AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ YÖNETMELİĞİNİ YAYINLADI
Bilimsel Araştırma Yöntemleri
Pediatrik Kardiyoloji Çekirdek Eğitim Programı
Kardiyoloji Dergi Listesi
Gıdaların Kalori Değerleri
Youtube Kanalımız
Obezite ve Kalp Hastalıkları
İstanbul’da Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Olan Hastaneler

Tilt Table Testi (Tilt Testi) Nedir?

Tilt Testi (Eğik Masa Testi) Nedir

 

Tilt Testi, bayılmanın nedeninin ve ayırıcı tanısının saptanması için kullanılan bir tanı yöntemidir. Kan damarlarındaki genişleme sonucu kan basıncında ani düşme olması ve buna bağlı olarak gelişen bayılmaları diğer bayılma nedenlerinden ayırt etmek için kullanılır. Bayılmaların vazovagal kökenli olup olmadığının araştırılmasında önemli bilgiler verir.

 

 

Tilt Testi Nasıl Yapılır?

 

Tilt Testinde hasta hareket edebilen bir masaya yatırılır. Daha sonra  masa dik konuma getirilir. Eğim verilebilen bu masa, 60-80 derece eğime getirilerek hasta yaklaşık 45 dakika izlenir, her 5 dakikada bir hastanın tansiyonuna ve nabzına bakılır.

 

 

Tilt Testi Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

 

Acil  bir durumda her türlü müdahalenin yapılabileceği bir ortamda işlem yapılır işlem öncesi acil durumlara hazırlık için damar yolu açılarak yapılır. Hasta hareket edebilen bir masaya yatırılır. Test sırasında bayılma olması halinde düşmemesi için özel kemerlerle masaya bağlanır. Kan basıncında ve nabız sayısında ciddi düşüşler ya da bayılma olması halinde test anında sonlandırılır.

 

Tilt Testine Giderken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Teste gelmeden önce 2-3 saat boyunca bir şey yiyip içilmemelidir.  

     
Test Odasında Uygulama Nasıldır?

        Hastalarımıza Tilt Testi, sabah, aç karnına sessiz ve loş bir odada uygulanır.  TT  yapıldığı  sırada  hastalarımızın  hiçbiri  ilaç  kullanmıyordu.  Hastanın ayağını dayayabildiği,  sırtüstü yatar pozisyondan 80 derecelik açıya  kadar  ayarlanabilen hidrolikli tilt masası kullanılır.  Senkop anında düşmeyi engellemek için hastalar göğüs, diz ve bacak kısımlarından deri kemerlerle  bağlanmaktadır. Ayrıca hastalar ayakta iken elleriyle tilt masasından destek almaları sağlanır. 

      Hastalar tilt masasında 5 dakika sırtüstü yatırılıp, manşonu yaşına uygun tansiyon aleti ile kan basıncı ve monitör ile de kalp atımları takip edilerek bazal kan basıncı ve nabız değerleri elde edilir. Tilt masası 70 derece açı yapacak şekilde kaldırılıp 45 dakika beklenir. Bu pozisyon verildikten sonraki 1. ve 5. dakikalarda kalp atım hızı ve kan basıncı ölçülür.

      Daha sonra her 5 dakikada bir kan basıncı ve kalp atım hızı kaydedilir. Hastanın herhangi bir şikayeti olduğunda, ölçümler dakikada bir yapılır. 45 dakikanın sonunda semptom gelişmeyen hastalarda test olumsuz (negatif) kabul edilir. Senkop gelişen hastalar hemen sırtüstü yatar pozisyona getirilir ve test olumlu (pozitif) kabul edilmiştir.


      




 

 






































ETİKETLER

Kocaeli çocuk kardiyoloji, doğumsal kalp hastalıkları, doğumsal kalp hastalığı, kalp deliği, asd, atriyal septal defekt, izmit çocuk kardiyoloji, pediatrik kardiyoloji, pediatrik kardiyolog, kocalei pediatrik kardiyolog, kocaeli pediayatrik kardiyoloji, kocaeli pediayatrik kardiyolog, pediyatrik kardiyolog, çarpıntı, svt, supraventriküler taşikardi, supra ventriküler taşikardi, ventriküler taşikardi, atriyal fibrilasyon, ventriküler fibrilasyon, anjiyo ile kalp deliği kapatma, anjiyo ile pda kapatma, anjiyo ile asd kapatma, aanjiyo ile kalp deliği kapatılması, Holter EKG, çocuk kalp anjiyosu, çocuk eko, aort koarktasyonu, aort koarktasyonuna balon, aort koarktasyonuna stent, Aort koarktasyonu, coarctation of the aorta, aortic coarctation, stent, stent tedavisi, şah damarı, balon tedavisi, balon aortik anjiyoplasti, balon aortic angioplasty, meki bilici, Doç. Dr. Meki Bilici,  çocuk anjiyografi, çocuk kalp anjiyosu, çocuk eko, çocuk anjiyografi, çocuk kalp anjiyosu,çocuk eko, çocuk kardiyoloji, çocuk kardiyologları, çocuk kardiyoloji doktorları, Bayılma, senkop, Refleks bayılma, Pozisyosel-Ortostatik senkop, Çocuklarda göğüs ağrısı, çocuk kardiyolojisi uzman, kalp ağrısı, nefes darlığı, terleme, fenalık hissi, çarpıntı, VSD nedir, ventriküler septal defekt nedir, müsküler vsd nedir, müsküler ventriküler septal defekt nedir, VSD nin tedavisi, vsd ne zaman kapanır, vsd anjiyos ile kapatılır mı, vsd tedavisi, treatment of vsdi treatment of ventricular septal defect, çocuk anjiyografi, çocuk kalp anjiyosu,çocuk eko, çocuk kardiyoloji, çocuk kardiyologları, çocuk kardiyoloji doktorları, Bebek anneyi emerken çabuk yorulma, Morarma, Aşırı terleme, 
Nefes darlığı varsa, sık akciğer enfeksiyonu geçirime, Bayılma, büyüme ve gelişme geriliği, Çocuk doktoru muayene esnasında üfürüm, Çarpıntı, kalp pili nasıl çalışır, kimlere kalp pili takılır, kalp pilinin riskleri kalp pilinin yararları, kalp pili olan çocuğun dikkat etmesi gerekenler, akut romatizmal ateş nedir, ara, kalp romatizması, anjiyo, anjiyografi, çocuk anjiyo, çocuk anjiyografi, Mitral kapak prolapsusu, Mitral valv prolapsusu, mvp, antibiyotik proflkasisi, Mitral kapak prolapsusun un tedavisi, Mitral valve prolapse, syptom of Mitral valve prolapse, treatment of Mitral valve prolapse, Mitral kapak prolapsusu, PFO, Patent foramen Ovale, anjiyo ile PFO kapatılması, transcatheter patent foramen ovale closure, PFO belirtileri, PFO tedavisi, PFO ameliyatı, anjiyo ile PDA kapatılması, transcatheter PDA closure, Patent Ductus Arteriosus, Patent Duktus Arteriyozus nedir, Patent Duktus Arteriyozus belirtileri, Patent Duktus Arteriyozus tedavisi, Patent Duktus Arteriyozus ameliyatı, pfo, patent foramen ovale, pfonun tedavisi, treatment of patent foramen ovale, Gebze, çocuk kardiyoloji, Çayırova çocuk kardiyoloji, Karamürsel çocuk kardiyoloji, Başiskele çocuk kardiyoloji, Baş iskele çocuk kardiyoloji, derince çocuk kardiyoloji, darıca çocuk kardiyoloji, gölcük çocuk kardiyoloji, karamürsel çocuk kardiyoloji, izmit vkartepe çocuk kardiyoloji, kandıra çocuk kardiyoloji, dilovası çocuk kardiyoloji, dil ovası çocuk kardiyoloji, bilecik çocuk kardiyoloji, sakarya çocuk kardiyoloji, ereğli çocuk kardiyoloji, akçakoca çocuk kardiyoloji, balıkesir çocuk kardiyoloji, bursa çocuk kardiyoloji, bolu çocuk kardiyoloji, düzce çocuk kardiyoloji, zonguldak çocuk kardiyoloji, kastamonu çocuk kardiyoloji, bartın çocuk kardiyoloji, karabük çocuk kardiyoloji, sinop çocuk kardiyoloji,  yalova çocuk kardiyoloji, Fallot Tetralojisi, Fallot Tetralojisi ameliyatı, Tetralogy of Fallot, fallot tetralojisi ameliyatı, fallot tetralojisi tedavisi,  fallot tetralojisi nedenleri, fallot tetralojisi belirtileri, fallot tetralojisi komponentleri, Holter elektrokardiyografi, holter ekg, holter electrocardiography, holter ecg, holter ekg, ıcd, implante edilebilen kardiyoverter defibrilatör, aysidi, meki bilici, diyarbakır aysidi, diyarbakır icd, implantable cardioverter defibrillator, www.mekibilici.com, meki bilici, doç.dr. meki bilici, masum üfürüm ne kadar masum, masum üfürümün tedavisi, masum üfürüm ne zaman geçer, medical park, perikardiyosentez nasıl yapılır, perikardiyosentezin riskleri, hipotansiyon nedir, hipotansiyon nedenleri, hipotansiyonun tedavisi, treatment of hypotension, uzun QT sendromu, Jervell-Lange-Nielsen, Long QT Syndrome, uzun QT sendromu, ani ölüm, ani kardiyak ölüm, Romano Ward Sendromu, Romano Ward Syndrome, Meki Bilici, doç. Dr. Meki bilici, Tilt testi, eğik masa testi, talt masa testi, senkop, bayılma, meki bilici, doç. Dr. Meki bilici

 

Etiketler

 

Tilt testi, eğik masa testi, talt masa testi, senkop, bayılma, meki bilici, doç. Dr. Meki bilici

 

Saat
Hayata Dair
Pediatrik Testler
Web of Science'de Atıf/Citation Sorgulama
PUADER Pediatri Derneği
Kanıt Düzeyi A B C Ne Demektir?
Çocuklarda Renal Replasman Tedavileri
Bilici Kitapları
Google AdWords Nedir? Nasıl kullanılır?
Randevu Almak için
Pediatri Çekirdek Eğitim Programı
Pediatrik Kardiyoloji Çekirdek Eğitim Programı
Yararlı Linkler
Akademik Teşvik Başvurusu Nasıl Yapılır?
Lezzet Tarifleri
Bismil Çakallı Köyü