Kalp Hastalıkları Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Google
Google

Takvim
Site Haritası
YÖK AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ YÖNETMELİĞİNİ YAYINLADI
Bilimsel Araştırma Yöntemleri
Pediatrik Kardiyoloji Çekirdek Eğitim Programı
Kardiyoloji Dergi Listesi
Gıdaların Kalori Değerleri
Youtube Kanalımız
Obezite ve Kalp Hastalıkları
İstanbul’da Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Olan Hastaneler

ICD Nedir?

ICD(İmplante Edilebilen Kardiyoverter Defibrilatör)  nedir?

                                                                                                                                                                        

      ICD Implantable Cardioverter Defibrillator (İmplante Edilebilen Kardiyoverter Defibrilatör) için kullanılan bir kısaltmadır. ICD, hastaların genellikel sol omzuna cyerleştirilen şok verme cihazıdır. Normalde hastane şartlarında ölümcül aritmiler geliştiğinde verilen şok tedavisini verilen cihazların yaptığı görevi yerine getiren cihazlardır. Farklı olarak bu cihazlar hastanın vücuduna yerleştirilir ve belirli ayarlar verilir. Böylece cihaz, hastanın tehlikede olduğunu tespit ettiğinde hastaya elektroşok tedavisi vererek hastanın hayatını kurtarabilmektedir.

 

     Bazı doğuştan gelen ritim problemlerinde ve kalp kası doğuştan çok kalın olan hastalarda (hipertrofik kardiyomiyopati), elektrolit dengesizliği olan hastalarda aritmi gelişme ihtimali nomalden yüksektir. Bu ölücül ritimler hızlıdır ve düzeltilmediği takdirde şoka ve ölüme neden olabilir. Hayatı tehdit eden bu hızlı ritimlere ventriküler taşikardi ve ventriküler fibrilasyon denilmektedir. Bu hastalarda risk faktörlerinin varlığında ICD takılması gerekebilmektedir.

 

ICD Kimlere  Takılır?

 

      ICD kalbin ventriküllerinden (karıncıklarından) kaynaklanan hızlı ve hayatı tehdit edici çarpıntıları olan hastalar ile ölümcül aritmi potansiyeli olan Uzun QT sendromu gibi hastalar için  hayat kurtarıcı cihazlardır. Bu hastalarda özellikle Ventriküler Taşikardi ve Ventriküler Fibrilasyon gibi saatler içinde hastada önemli sorunlar yaratabilen hastalık durumlarında kullanılırlar.

 

ICD İzlemi Nasıl Yapılmaktadır?

 

      Göğüs duvarındaki ICD üzerine konulan özel bir cihaz ile ICD’nin ömrü elektrod dirençleri ve iletkenlikleri, eşik testlerine bakılmaktadır. Başlangıç dönemi hariç hastalar genellikle altı aylık aralıklarla kontrole çağrılmaktadırlar. Kontroller poliklinik şartlarında  yapılmaktadır.

ICD Takılması Sonrası İstenmeyen Durumlar Nelerdir?

      ICD yerleştirilmesi esasen basit bir cerrahi işlemdir. Genel olarak emniyetli bir işlemdir. Ancak bazı hastalarda cerrahi işleme bağlı  olarak; cilt altında morluk, damara girilirken girerken akciğer zarının yırtılması, damar yerine iğnenin atar damara girmesine bağlı kanamalar, pıhtı oluşumu, kan damarının zedelenmesi gibi komplikasyonlar görülebilir.


ETİKETLER

Kocaeli çocuk kardiyoloji, doğumsal kalp hastalıkları, doğumsal kalp hastalığı, kalp deliği, asd, atriyal septal defekt, izmit çocuk kardiyoloji, pediatrik kardiyoloji, pediatrik kardiyolog, kocalei pediatrik kardiyolog, kocaeli pediayatrik kardiyoloji, kocaeli pediayatrik kardiyolog, pediyatrik kardiyolog, çarpıntı, svt, supraventriküler taşikardi, supra ventriküler taşikardi, ventriküler taşikardi, atriyal fibrilasyon, ventriküler fibrilasyon, anjiyo ile kalp deliği kapatma, anjiyo ile pda kapatma, anjiyo ile asd kapatma, aanjiyo ile kalp deliği kapatılması, Holter EKG, çocuk kalp anjiyosu, çocuk eko, aort koarktasyonu, aort koarktasyonuna balon, aort koarktasyonuna stent, Aort koarktasyonu, coarctation of the aorta, aortic coarctation, stent, stent tedavisi, şah damarı, balon tedavisi, balon aortik anjiyoplasti, balon aortic angioplasty, meki bilici, Doç. Dr. Meki Bilici,  çocuk anjiyografi, çocuk kalp anjiyosu, çocuk eko, çocuk anjiyografi, çocuk kalp anjiyosu,çocuk eko, çocuk kardiyoloji, çocuk kardiyologları, çocuk kardiyoloji doktorları, Bayılma, senkop, Refleks bayılma, Pozisyosel-Ortostatik senkop, Çocuklarda göğüs ağrısı, çocuk kardiyolojisi uzman, kalp ağrısı, nefes darlığı, terleme, fenalık hissi, çarpıntı, VSD nedir, ventriküler septal defekt nedir, müsküler vsd nedir, müsküler ventriküler septal defekt nedir, VSD nin tedavisi, vsd ne zaman kapanır, vsd anjiyos ile kapatılır mı, vsd tedavisi, treatment of vsdi treatment of ventricular septal defect, çocuk anjiyografi, çocuk kalp anjiyosu,çocuk eko, çocuk kardiyoloji, çocuk kardiyologları, çocuk kardiyoloji doktorları, Bebek anneyi emerken çabuk yorulma, Morarma, Aşırı terleme, 
Nefes darlığı varsa, sık akciğer enfeksiyonu geçirime, Bayılma, büyüme ve gelişme geriliği, Çocuk doktoru muayene esnasında üfürüm, Çarpıntı, kalp pili nasıl çalışır, kimlere kalp pili takılır, kalp pilinin riskleri kalp pilinin yararları, kalp pili olan çocuğun dikkat etmesi gerekenler, akut romatizmal ateş nedir, ara, kalp romatizması, anjiyo, anjiyografi, çocuk anjiyo, çocuk anjiyografi, Mitral kapak prolapsusu, Mitral valv prolapsusu, mvp, antibiyotik proflkasisi, Mitral kapak prolapsusun un tedavisi, Mitral valve prolapse, syptom of Mitral valve prolapse, treatment of Mitral valve prolapse, Mitral kapak prolapsusu, PFO, Patent foramen Ovale, anjiyo ile PFO kapatılması, transcatheter patent foramen ovale closure, PFO belirtileri, PFO tedavisi, PFO ameliyatı, anjiyo ile PDA kapatılması, transcatheter PDA closure, Patent Ductus Arteriosus, Patent Duktus Arteriyozus nedir, Patent Duktus Arteriyozus belirtileri, Patent Duktus Arteriyozus tedavisi, Patent Duktus Arteriyozus ameliyatı, pfo, patent foramen ovale, pfonun tedavisi, treatment of patent foramen ovale, Gebze, çocuk kardiyoloji, Çayırova çocuk kardiyoloji, Karamürsel çocuk kardiyoloji, Başiskele çocuk kardiyoloji, Baş iskele çocuk kardiyoloji, derince çocuk kardiyoloji, darıca çocuk kardiyoloji, gölcük çocuk kardiyoloji, karamürsel çocuk kardiyoloji, izmit vkartepe çocuk kardiyoloji, kandıra çocuk kardiyoloji, dilovası çocuk kardiyoloji, dil ovası çocuk kardiyoloji, bilecik çocuk kardiyoloji, sakarya çocuk kardiyoloji, ereğli çocuk kardiyoloji, akçakoca çocuk kardiyoloji, balıkesir çocuk kardiyoloji, bursa çocuk kardiyoloji, bolu çocuk kardiyoloji, düzce çocuk kardiyoloji, zonguldak çocuk kardiyoloji, kastamonu çocuk kardiyoloji, bartın çocuk kardiyoloji, karabük çocuk kardiyoloji, sinop çocuk kardiyoloji,  yalova çocuk kardiyoloji, Fallot Tetralojisi, Fallot Tetralojisi ameliyatı, Tetralogy of Fallot, fallot tetralojisi ameliyatı, fallot tetralojisi tedavisi,  fallot tetralojisi nedenleri, fallot tetralojisi belirtileri, fallot tetralojisi komponentleri, Holter elektrokardiyografi, holter ekg, holter electrocardiography, holter ecg, holter ekg, ıcd, implante edilebilen kardiyoverter defibrilatör, aysidi, meki bilici, diyarbakır aysidi, diyarbakır icd, implantable cardioverter defibrillator, www.mekibilici.com, meki bilici, doç.dr. meki bilici

Saat
Hayata Dair
Pediatrik Testler
Web of Science'de Atıf/Citation Sorgulama
PUADER Pediatri Derneği
Kanıt Düzeyi A B C Ne Demektir?
Çocuklarda Renal Replasman Tedavileri
Bilici Kitapları
Google AdWords Nedir? Nasıl kullanılır?
Randevu Almak için
Pediatri Çekirdek Eğitim Programı
Pediatrik Kardiyoloji Çekirdek Eğitim Programı
Yararlı Linkler
Akademik Teşvik Başvurusu Nasıl Yapılır?
Lezzet Tarifleri
Bismil Çakallı Köyü